tisdag, augusti 07, 2007

Tillbaka från Öland

Det är bara att inse att norra Öland är matbloggarnas Mecka. Igår, när Magnus och jag skulle inhandla en flaska Penfolds på det lilla Systembolaget i Löttorp hördes plötsligt kommentaren "De säljer ingen folköl här!" bakom oss, och när vi förvånat vände oss om såg vi en solbränd och flinande Andreas! Dessvärre hann vi inte mer än utbyta artigheter eftersom lilla E väntade i bilen.

På kvällen fick vi mycket trevligt besök av Gunilla Kinn, som min far genast fattade tycke för (att hon är mångårig medarbetare i SvD kan ha haft något med saken att göra). Givetvis åt vi oss mätta på Lammet och Grisen tillsammans med syrran Claudia och min bror Marcus och hans charmiga japanska flickvän Sawa. Dessvärre saknas bildbevis eftersom jag glömde kameran hemma, även om min bror knäppte ett foto som jag kanske får tillgång till senare idag.

Med mig från pappas land har jag mangold, dillkronor, persilja, rättikor, västeråsgurkor och sugar snaps. Upplagt för fest, med andra ord. Speciellt eftersom min gode vän Pelle kommer på besök i kväll.

I övrigt finns mycket litet att rapportera. Jag har plöjt mig igenom Stieg Larsson-triologin och måste erkänna att även om böckerna kanske inte är lika bra som alla säger så är de definitivt precis så spännande som gjorts gällande. Alltså har jag inte fått så särskilt mycket annat åstadkommet.

3 kommentarer:

Carolina sa...

Haha, jag kan ju tillägga att även Sisterfood (åtminstone jag) har varit på norra Öland denna sommar. Vi glömde också kameran på lammet och grisen, så det enda som hamnade i bloggen var besöket på Wannborga på vägen hem.

Siri sa...

Margit, vem är "lilla E"?

Heléna sa...

lite nyfiken, har din pappa jobbat på Svenska Dagbladet ?