tisdag, augusti 28, 2007

Praha goodbye

I morgon korsar jag aterigen den svenska gransen. Det kanns inte alls skont, utan bara vemodigt. I den lilla staden Kutna Hora - mest kand for sin makabra skelettutsmyckade kyrka som jag kommer beratta mer om en annan dag - sag jag jag ett ruckligt hus till salu for runt 100 000 svenska kronor, och hade jag haft summan hade jag hystat upp den dar och da.

Hur som helst har jag bagaget fullt av inlagd korv, surkal, knodelmix och annat gott och bloggar redan 0i morgon, om jag orkar.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej gumman!
Jag älskar också Prag. God mat, underbar arkitektur och vackra kvinnor. (som du.) Du kunde dock lämnat Magnus kvar där...
MVH Din Stalker,
Micke B.
Kramen och pussen och mer recept tack.
P.s. Har själv börjat jobba som kock nu på ett äldreboende (65 senildementa klagande människor, ja du vet) plus en liten restaurang för anhöriga, 20 sittplatser som jag har eget ansvar för. Jag har följt din blogg i ca 4 månader nu. Kan du inte lägga in lite roliga recept för äldre .De tycker ju inte om kryddor så mycket (som jag älskar.) D.s.

Anonym sa...

p.s från Micke B.
Utom på torsdagar för då skall det jävlaranamma var "ärtsoppa med fläsk och pannkakor!" Jag går själv och köper fläsket (mot husmors protester, trots att jag får samma pris på hötorget med ekologiskt uppväxta grisar som hon köper från industrin) och förväller ärtor på onsdag och, gräddar pannkisarna vid 11 på torsdagen så dom är frasiga med sylt vid matdags. (hon vill köpa frysta och värma i ugnen) Ser till att det finns fräsch senap till, om någon vill ha. Tror du det är är uppskattat?! NEEEEEJ!

Oskar sa...

Gitto? Tröstar det dig om jag säger att jag åker till Prag om två veckor? :)

Örjan sa...

välkommen med Din snara åtekomst.
I din frånvaro har mina gäster bl fått "glufsa lufsa".
För info jag sålde lika många portioner lufsa som pepparrotskött.
Örjan

Christina W sa...

Prag...som jag skulle åkt till om ett par veckor men dessvärre blir det inget av med det. Men förhoppningsvis ligger staden kvar och väntar...
Och du mögliga duscharna kan inte ha ett samband med översvämningarna för något år sedan?

Björn sa...

Välkommen hem!

Gunilla sa...

Hej Gitto,

Jag fick dessvärre aldrig tag på/svar från mina Prag-bekanta, men ni verkar ha klarat er finfint ändå.

Min Sverige-sejour över för denna gång. Inte en enda middag har jag lagat åt någon en enda gång, inser jag nu – får bli bättring i New York. Kom och hälsa på där, vetja!

Siri sa...

Du kommer att vara med på i TV ikväll, i Niklas mat.

Gisse sa...

Jag hittade en del länkar med bilder av kyrkan om du inte redan hittat denna sida.

http://www.ludd.luth.se/~silver_p/kutna.html

Bilderna:
http://www.ludd.luth.se/~silver_p/NewSedlec/index.htm