onsdag, juni 27, 2007

Dygnet i sammandrag

Lotten ber om dygnsredogörelser, och jag är inte den som sviker. Här har ni mitt senaste dygn, med start från och med midnatt:

00:00 Magnus och jag somnade klockan 16 och sov till 22, så nu är vi tämligen pigga. Vi tittar på Millenium på fyran. Det är en halloweenspecial och inte speciellt läskigt, men jag är lättsuggesterad, och Magnus lyckas därför skrämma mig från vettet med ett litet "Buh!" varje gång det är läskig musik.

01:00 Vi ser på lite nyheter och blir hungriga. Fram med chevre, tryffelhonung och sådana där knäckisar med citronsalt. Gott.

01:15 Jag ser en repris av Chicago Hope. Magnus slumrar. Jag har aldrig sett serien innan och blir överlycklig av att upptäcka att han från serien Dead like me är med. Jag ser sällan på tv.

02:00 Jag läser den enda delen av gårdagens SvD jag har kvar: ekonomidelen. Jag fattar inte så värst mycket och funderar ett tag över vad fasen en hedgefond egentligen är. Och hur funkar börsen egentligen?

03:00-07:20 Jag sover. Drömmer halvvakna drömmar. Jag vaknar lite lätt och undrar om det verkligen skulle ut två räksallader till bord 14. Ser mig omkring och konstaterar att det nog inte ska det, eftersom jag är hemma. Klockan ringer. Jag ställer om den på 07:45

07:45 Magnus ställer sig i duschen. Eftersom vi duschade igår eftermiddag skippar jag själv tvagningen och går direkt på linsisättning och sminkning. Det går snabbt, eftersom jag ser så sliten ut att det inte ens är värt att försöka göra något åt.

08:05 Köper dagens frallor och limpor till restaurangen på bageriet i grannskapet. Magnus och jag traskar till restaurangen.

08:35 Eftersom vi var lediga igår är den enda nyckeln strategiskt gömd på ett mystiskt ställe. Det tar oss fem minuter att leta rätt på den.

08:40-11:00 Öppnar restaurangen. Tänder alla lampor, sopar golvet, städar toaletterna. Gör frallor, räkmackor och köttbulledito. Fixar salladsbuffén. Torkar uteserveringen ren från fågelskit och regnvatten. Röker en massa cigaretter och dricker fem koppar kaffe utan nämnvärd effekt.

11:00-14:00 Lunchrusning. Står i kassan och lyckas vara personligt trevlig mot varenda människa trots att de alla ser likadana ut efter ett tag. Glömmer hela tiden att fråga om de vill ha kokt eller stekt potatis till sin pannbiff. Men runt klockan ett tar den stekta potatisen slut, så det löser sig själv så småningom.

14:00-16:00 Jag och A, dagens alltiallo är skittrötta. Vi går och gäspar, röker kopiöst, äter mat (kroppkakor för min del, pannbiff för henne) och gör lite, lite nytta. Planerar hur vi ska duka upp kvällens åttio gäster. Regnar det måste de sitta inne. Vi bestämmer för att duka upp för dem ute under tak. De som klagar får flytta in helt enkelt.

16:00 Servitrisen C dyker upp och löser av mig. Innan jag går flyttar vi om alla bord på uteserveringen så att vi kan duka långbord under tak.

16:25 Pussar Magnus hejdå och går hemåt. Snor med mig två öl och intalar mig att jag är värd det.

16:35 En himmelsblå gammal volvo stannar till bredvid mig. Det är två Karlskronatjejer som undrar var IKEA ligger. Jag upplyser dem om att de är så fel som de någonsin kan vara och försöker beskriva vägen. Ger snabbt upp och förhandlar fram lift hem mot att jag ska peka åt rätt håll. Eftersom jag bara åkt buss till IKEA är jag vansinnigt vag och misstänker att de kommer vara halvvägs till Malmö innan de inser att jag (förvisso ofrivilligt) har lurat dem.

17:00 Kollar mejl, dricker ölen och stör mig på att fläkten på min dator slutat fungera. Alltså spontanstänger den av sig var tionde minut vilket gör det svårt att överföra bilder från kameran. Tur att blogger autosparar nu för tiden.

17:30 Lyssnar av meddelanden på mobilen som batteridog under dagen. En reporter från tidningen Östran har sökt mig. Jag ringer upp och vi enas om en intervju i morgon klockan 16. Jag konstaterar fascinerat att jag blivit så journalistblasé att jag inte ens är nervös längre. Känner mig nöjd över att jag äntligen får figurera i en lokaltidning, men inser snabbt att jag måste ta bort stammisinläggen eftersom jag kommer att bli igenkänd på restaurangen. Och jag vill inte såra någon med det jag skriver.

18:00 Bestämmer mig för att jag vill ha mer öl, men orkar inte göra någonting åt det. Går igenom DN och SvD, samt några bloggar på nätet.

18:50 Inventerar mina tillgångar. Två kronor på kortet, sju i plånboken. Tar med mig fem kassar pant och knallar iväg till Maxi.

19:1o Får ihop 82 kr i pant. Det räcker tillsammans med mynten i plånboken till ett sexpack folköl, kokkorv och bröd.

19:50 Hemma igen. Provsmakar korven. Det smakar korv. Gott. Dricker folköl. Bloggar vidare. Ringer min kompis Pelle och pratar om allt möjligt.

20:50 Läser Ett år av magiskt tänkande av Joan Dion. Tänker på hur det skulle kännas att förlora Magnus och lipar en ganska stor skvätt.

22:20 Längtar efter Magnus. Smsar hononom. Han har lite kvar att göra i köket, men kommer snart. Alltså bloggar jag mitt dygn.

Härifrån är det rena förutsägelser:

22:50 Magnus kommer hem. Vi dricker varsin öl i duschen och äter lite korv.

23:20 Vi går och lägger oss. Magnus somnar i samma ögonblick huvudet når kudden. Jag petar på honom lite då och då så att jag ska slippa känna mig så ensam.

00:10 Jag somnar äntligen.

5 kommentarer:

Lotten sa...

Wow ... med din och min dygnsrytm kombinerad i en enda person skulle vi kunna slå världen med häpnad.

Jag är fullt och fast övertygad om att det är ölen som är det nav som jorden fortfarande snurrar runt. (Eller är det bara jag som snurrar?)

Anonym sa...

Kan berätta att du i dagens öb är omnämnd med din blogg.Den är hur rolig som helst att läsa.

görel sa...

Din blogg ligger på min favoritlista och är en av dem jag läser allra först. Det vore ju väldigt synd om du blev tvungen att censurera och beskära i den!

Martin sa...

Om du vill veta hur börsen funkar öppnar snart Unga Aktiesparare lokalavdelning i Kalmar :-)

Christina W sa...

Även jag har dokumenterat mitt dygn...Kul idé