måndag, oktober 08, 2007

Synden straffar sig själv!

Jag börjar få mindre och mindre tid över för bloggen just nu, på grund av ett ännu rätt hemligt projekt som ni nog kommer glädja er åt när det väl sjösätts (det var luddigt formulerat, men mer information kommer snart!).

Hur som helst krävde det hemliga projektet en helg och en måndag i Stockholm, och i dag kom jag alltså hem igen (jo, de har datorer i Stockholm också, men ingen jag kan få arbetsro framför). Funderar ni läsare möjligtvis på att straffa mig för min frånvaro kan jag upplysa er om att jag redan mött mitt rättmätiga öde... När jag kom hem insåg jag att kyl och frys uppenbarligen lagt av någon gång i lördags (av den kvarstående ismängden i frysen att döma) och att ett halvårs fonder, frysta soppor, frukostmat och ost gått åt den beryktade skogens håll. Allt var varmt och lagom mögligt.

Dock tyckte jag att mangold, lite kvarvarande nässlor och en del haricot vertes gick att rädda från döden. Däremot gick min älgfärs åt skogen. Som tur var har jag i alla fall köpt kombu och wakame, en ytterst märklig filippinsk burk saltad småfisk samt tamarindpasta i storstan.

Hur som helst har större delen av mitt kylda skafferi gått upp i rök. Det var nog i och för sig lika bra, med tanke på att jag hittade frysta ostskalkar från Birger Jarls tid i frysen... Dags att fylla frysen på nytt. Kanske med ett halvt lamm från Solberga gård?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Synd att vi använder frysen som förråd när man kan handla allt som behövs dagligen utan att "lagra" ihjäl sig...jag tror dom stänger av sig själva för att säga ifrån.
/Fish

Ormen sa...

Men... var inte din väluppfostrade nästan-make hemma och vaktade världen?
Förresten är det nog nyttigt att komms längst in/ner i frysen ibland.....
Och om du ska resa till Sthlm emellanåt så finns det så många skojiga butiker att man kan fylla många kylar/frysar, det finns nog en mening med allt.

CrimsonAnna sa...

Trist med älgköttet och osten...men skönt att den välsignade mangolden gick att rädda.

Anonym sa...

även om frysen behöver saneras , så är det ett trist sätt att göra det på. Du har min medkänsla o sympati.

Björn sa...

...och som alltid var det väldigt kul att springa på er!

Pelle sa...

låter som det behövs ett besök av älgfärstomten a.k.a Pelle? :D

Gitto sa...

anonym: Jo, jag håller med dig till viss mån. Men hemodlad mangold är inte så lätt att få tag på. Och får man flera kilo älgfärs av en kompis är det lite tråkigt att behöva slänga den. Allt går inte att köpa på daglig basis...

Björn: Det samma! Fast nästa gång SKA vi på Hattori!

Pelle: Du är alltid välkommen, det hoppas jag att du förstår. Med eller utan älgfärs!

görel sa...

Vad trist - ingen höjdare att komma hem till, särskilt om du hade lite speciella grejer i frysen. En liten, liten ljusglimt kanske kan vara att det är rätt skönt att börja om från början i en tom frys!

E l i n sa...

Min erfarenhet av en pajjad frys är att man kan få ut cash från hemförsäkringen om man har tur som ersättning för den förstörda maten. Ring och kolla! (jag fick rådet ett par månader för sent, men sprider det gärna vidare..)

milla. sa...

hej jag skulle bli såå glad om du kunde skriva var du köper wakame? känns som jag har letat överallt!

mvh Camilla camilla@thirdimension.se