fredag, oktober 12, 2007

Kylskåpshärvan del 5: "Där rök den också"

Igår morse, när jag och Magnus låg och var lagom bakfulla efter att ha firat min utmärkelse som Uppstickare med lite för mycket vitt vin stormade bovärden in med en kylskåpsreparatör i bakhasorna.

Bovärden: "Sover ni? Jag försökte ju ringa, men det gick inte att komma fram."

Eftersom jag dagen innan upplyst honom att jag hade nytt mobilnummer och att han kanske borde ta det - bara för att mötas av ett avärjande "det behövs inte, jag har nyckel" - blev jag minst sagt förstummad. Men hur argumentera mot någon som uppenbarligen inte har alla hästar hemma?

Magnus masade sig iväg för att köpa treo och lämnade mig ensam med de två testosteronosande alfahanarna som vederbörligen ignorerade mig totalt. Hanverkaren började skruva och mixtra med sin spänningsmätare och bovärden stod surt och tittade på. Helt plötsligt smäller det till ordentligt i kylen varpå kylskåpsnissen muttrar "Nähä, så enkelt skulle det förstås inte vara" och skruvar vidare. Sedan smäller det plötsligt till ännu högre och en grön blixt och en bränd stank utgår från kylens massakrerade innanmäte. "Jaha, där rök den också" sa hantverkaren lakoniskt.

Sedan börjar bovärden och hantverkaren diskutera - fortfarande utan att ta någon notis om mig - vad som är fel och hur lång tid det kommer att ta. Visar sig att det verkar vara kompressorn i kylen (jag har googlat på kylskåpets struktur, så nu vet jag precis vad en kompressor gör!) men att man nog ska ta och byta ut den i frysen också för säkerhets skull. Delarna kommer nog redan nästa dag. Jag försöker förklara att jag är bortrest från och med klockan 14, men det lyssnar de inte på, eftersom de officiellt ännu inte har upplyst mig om någonting. Men så vänder síg bovärden slutligen mot mig, anklagande: "Han kan ju ringa när han ska bli insläppt om vi får rätt nummer den här gången." Jag ger dem uppgivet rätt nummer och försöker återigen förklara att jag faktiskt inte kan släppa in någon efter klockan 14 eftersom jag inte är hemma.

Trots det misstänker jag att jag kommer att få ett ilsket telefonsamtal halv tre där de undrar var jag håller hus.

8 kommentarer:

Frukostflingan sa...

Jag känner verkligen hur jobbigt det måste vara utan både frys och kyl, och hade detta hänt hemma hos mig hade både hantverkaren och bovärden åkt ut med huvudet före.
Hoppas nu att du får en trevlig helg i alla fall!

Mikael sa...

Aha, hantverkare! Alltid lika, det är nästan att man finner någon sorts tröst idet.

CleeanCreeper sa...

Väntar på upplösningen!!!

Anonym sa...

Det här surdegsbrödet som du nämner i nått inlägg, jäst och i frysen. Perfekt för färskt bröd till frukost. Finns det möjligen utlagt något recept eller får man snällt be om det?

Christina

mat-huset sa...

Garvar!
HANverkare var verkligen rätt ord!
Du är rolig!

Limpan sa...

Instruktioner:

När Bovärden för 45:e gången ignorerar dig gör följande:

1. Vänd dig mot grytskåpet.
2. Öppna grytskåpet.
3. Ta fram en stadig stekpanna.
4. Vänd dig om och slå bovärden i huvudet med stekpannan.
5. Förklara problemet när du nu har hans fulla uppmärksamhet.

Lycka till! :)

Paula sa...

hoppas det har löst sig nu!

maritta sa...

Vill höra fortsättningen/avslutet på denna historia!
Låter som en parodi a´la den roliga "El grande de Coca Cola!