tisdag, oktober 09, 2007

Kylskåpshärvan del 3: "Och säkringen hade du kollat?"

Bovärden kom efter bara 20 minuter, vilket jag faktiskt måste ge honom en eloge för. Det första han gjorde var att kolla att säkringen verkligen var påslagen. För säkerhets skull slog han av och på den fem gånger och ställde sedan den mycket intelligenta frågan "Och säkringen hade du kollat?"

Men sedan fick han syn på Magnus och insåg att det fanns en pålitlig människa i lägenheten, det vill säga en karl. Alltså frågade han även Magnus om säkringen och diverse andra saker som jag säkert inte skulle kunna ha svarat på. Alltså drog Magnus hela historien jag redan dragit på telefon. Men uppenbarligen gick budskapet fram den här gången: det var inte säkringen som krånglade. Vilket han också lite anklagande konstaterade: "Nä, här är det ju inte kallt, den här kylen funkar inte".

Efter att ha tagit några anteckningar vände han på klacken och gick. Förhoppningsvis får vi en ny kyl och frys, men det sa han ingenting om.

Nu funderar jag på vad i hela friden vi ska äta till middag.

6 kommentarer:

Ormen sa...

Pasta Aurora med musslor mmmmmm

Jessika sa...

Just det, EN MAN är vad som behövs. Irriterar mig till döds varje gång det händer.

Patrik sa...

Jag tänker inte tråka dej med våra kylproblem (minus 4 grader), men är det en mindre än tre år gammal Electrolux skulle jag höra av mej till dom i stället. Onödigt att ta vägen om illvilliga hyresvärdar. I Stockholm fungerar det hyfsat även om reparatören gjorde samma sak två gånger så kom dom i alla fall på angivet klockslag och vi har betalat inget.

I övrigt tycker jag kommentarer är överflödiga, men here goes: Puckad värd.

pipopp sa...

Du har väl tänkt på att inte bara kolla elsäkringen, utan också hemförsäkringen? :-)

Har man mycket i frysen och ett bra bolag kan det vara en god idé.

S sa...

Aah, sådant beteende blir jag helt galen av! Jag skulle nog skriva ett brev till högste chefen hos de som hyr av (du bor i studentbostad, ja?) och klaga högljutt. Hans beteende är inte acceptabelt, och det är lika bra att visa det så inte fler tjejer behöver få samma bemötande.

K sa...

Jag tycker att du ska kolla säkringen.