fredag, oktober 19, 2007

Kylskåpshärvan del 7: den spännande upplösningen


Ja, nu är den äntligen tillbaka! Tack vare Magnus, som ringde och hetsade kylskåpskillen en aning, knackade det på dörren vid fyratiden idag. Samma hantverkare som tidigare stod i öppningen, men skillnaden från sist var att han var på skitgott humör. Vare sig det berodde på att det var två timmar från helg eller för att han slapp vara ensam med en tjej så visade det sig att han var både jovialisk och kompetent.

Förutom att han skämtade glatt med oss och muttrade ilsket till den trilskande kylen så tog han sig dessutom tid att förklara exakt vad som gått fel med schabraket. Det visade sig att kompressorn i frysen hade brunnit och i sin tur kortslutit kretskortet.

Mest spännande var när han släppte ut all butangas ur kylrören och det blev väldigt kallt om fötterna av all tung gas som flöt omkring i lägenheten.

Behöver jag nämna att hantverkaren nu mera är min kylskåpsjesus och att jag har förlåtit honom allt? Fast jag ska förstås fortfarande kräva hyresavdrag för 12 dagar utan kyl och frys.

6 kommentarer:

Örjan sa...

Gratulerar till nya kyl/frysen.
Hoppas att inte hela bagen går åt i kväll.
Ser fram emot Ditt framtida recept på
Vinkokt kalmarspätta med tillbehör

CrimsonAnna sa...

Gratulerar jag med. Nu kan vi blogg-läsare sova gott i förvissning att du fått den:)

Frukostflingan sa...

Det var en riktig rysare det här med kylskåpet! Ha nu en skön helg och gotta dig lite extra!

Gunilla K sa...

Oj, vilken följetong det blev! Hintade du inte snubben att han skullle kunna kolla in din blogg..?! ;-)

Jag har i sju års tid retat mig på min kyl/frys här i New York. De senaste två åren har den gjort mig riktigt förbannad, och jag har skyllt på mina nuvarande två inneboende – eftersom de lägger beslag på massor av utrymme genom att köpa massor av mat. (Som tur är bra mat.) Så jag får tränga ihop alla mina grejer på en ynka hylla, istället för tre. Jag blir irriterad varje gång jag öppnar kylen.
Men nu har jag insett att det även är amerikanska vitvaruformgivare det är fel på. För de har satt frysen överst och kylen nederst! De flesta normala människor använder väl kylen tio gånger så ofta som frysen, men det har de inte tagit någon hänsyn till. Man måste alltså sätta sig på huk eller böja ryggen varje gång man ska ta något ur kylskåpet. Inte kul - så nu drömmer jag att min kompressor också ska gå sönder så att de måste byta ut eländet (fast du fick väl bara en ny kompressor, inte en ny kyl, väl?).

CleenCreep sa...

Känns som en epok gick i graven nu!
Tack för underhållande läsning!

Jasmin Erhorn sa...

Hur mycket avdrag blev det nu? :) Har också varit utan kyl o frys i 12 dagar... :( så mkt tjat för inget, idag skulle jag fått nytt, men ikke! jazlyn@spray.se