lördag, oktober 20, 2007

Snabbmat på älg


Har man en massa smaskig älgrostbiff över är det förstås perfekt sovel för en rostbiffsmacka. Framför allt om man fuskar ihop en nästan-cumberlandsås och kompletterar mackan med tre sorters lök: sötsyrlig syltlök, färsk rödlök och knaprig, rostad lök. Inte mycket till recept, men förbannat gott.

Rostbiffsmacka med tre sorters lök
2 personer

1 stor baguette
smör
salladsblad
200 g rostbiff i tunna skivor
1 liten strimlad rödlök
16 syltlökar
3 msk rostad lök
4 msk fusk-cumberlandsås (se nedan)

Dela baguetten i två och bred den med smör. Lägg på övriga ingredienser. Ät och njut.

Fusk-cumberlandsås


1 dl röd vinbärsgelé
saft och skal av en halv apelsin
1/2 tsk riven färsk ingefära
1 tsk dijonsenap

Sjud upp alla ingredienserna och rör om så att vinbärsgelén löser sig. Låt svalna.

2 kommentarer:

annamaria sa...

Det låter betydligt bättre än min älgkötts-upplevelse häromdagen. Kokt Älgtunga...blurk! Ska visst vara en delikatess men nej tack....

Anonym sa...

åh herregud, jag måste få en sån här smörgås av dig någongång.