Snabbmat på älg
Har man en massa smaskig älgrostbiff över är det förstås perfekt sovel för en rostbiffsmacka. Framför allt om man fuskar ihop en nästan-cumberlandsås och kompletterar mackan med tre sorters lök: sötsyrlig syltlök, färsk rödlök och knaprig, rostad lök. Inte mycket till recept, men förbannat gott.
Rostbiffsmacka med tre sorters lök
2 personer
1 stor baguette
smör
salladsblad
200 g rostbiff i tunna skivor
1 liten strimlad rödlök
16 syltlökar
3 msk rostad lök
4 msk fusk-cumberlandsås (se nedan)
Dela baguetten i två och bred den med smör. Lägg på övriga ingredienser. Ät och njut.
Fusk-cumberlandsås
1 dl röd vinbärsgelé
saft och skal av en halv apelsin
1/2 tsk riven färsk ingefära
1 tsk dijonsenap
Sjud upp alla ingredienserna och rör om så att vinbärsgelén löser sig. Låt svalna.
2 kommentarer:
Det låter betydligt bättre än min älgkötts-upplevelse häromdagen. Kokt Älgtunga...blurk! Ska visst vara en delikatess men nej tack....
åh herregud, jag måste få en sån här smörgås av dig någongång.
Skicka en kommentar