tisdag, september 25, 2007

Ur 1986 års köksalmanack:

Jag måste - säkert i strid mot upphovslagarna - meddela er om världens äckligaste recept. Om Semic Förlag stämmer mig på grund av att jag brutit mot copyrightlagarna lovar jag att stämma dem för brott mot den goda smaken... Lyssna bara på det här receptet:

"Hummerkaka
är ett gammalt släktrecept från Karin Österlings mors sida, numera lagad på kanadensisk frusen hummer och snabbmakaroner.

4 personer
1 hummer
1/2 paket snabbmakaroner
1 1/2 hg majonäs
paprikapulver
dill
1 hackat hårdkokt ägg

Koka hummern, skrapa noga ur skalet. Skär stjärten i munsbitar och dela klorna mitt itu på längden.
Koka makaronerna enligt anvisning på förpackingen, spola och låt rinna av.
Lägg makaronerna som en kaka på serveringsfat, lägg på stjärtbitarna och täck med majonäs. Garnera med klobitarna, den röda sidan uppåt, och dofta över lite paprikapulver.
Garnera med ägg, dillkvistar och bjud klippt sallat, rostat bröd och smör till."

Kan man misshandla en god hummer mer?

6 kommentarer:

Lars sa...

Jag har för mig att receptet i sig är inte upphovsrättsskyddat, men väl själva beskrivningen av tillvägagångssättet.

Äckligt låter det iaf, jag har helt slutat att använda snabbmakaroner. Känns lite vuxet sådär..

annamaria sa...

blurk....undrar om couscous har samma status om 20 år???

Lisa sa...

Jag gillar inte hummer och tycker att den får vad den förtjänar i det här receptet

Anonym sa...

Svenska MAD gavs ut (enligt wikipedia) av Semic Press mellan 1975 och 1993. Kanske det finns något samband...

Jag saknade dock att de inte blandat kakaopulver i majonäsen. För dem som minns Gaston, så gjorde han det i sin matlagning.

Frida sa...

Uhh..

Jag tycker att koksalanackorna har ganska många lite konstiga recept.

Jens sa...

Jag tycker det låter ganska gott, lite som en smörgåstårta!