Hur som helst, det blev mat igår trots allt. Jag hittade ett gäng wraps som jag förutseende nog frusit in sist jag bakade, kikärter och fläskfärs. Dessutom plommon som blivit över sedan Cyberkocken. Fläskfärs ingår egentligen inte i min matlagningskanon, men efter senaste parmiddagen med hjortfärsbiffar och messmörssås blev det en bit över. Jag svängde ihop en, på pappret, rätt så schizofren kombination av fläskfärsbollar, hummous och en rudimentär plommonchutney att lägga i wrapsen. Det blev faktiskt förvånansvärt gott!

Fläskfärsbollar
För 2 personer
200 gram fläskfärs
2 msk ströbröd
1/2 dl vatten
1 ägg
1 morot
2 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
lite cayennepeppar
1/2 tsk salt
Blanda ströbröd och vatten. Låt svälla 5 minuter. Riv moroten fint. Blanda hop färs, morot, kryddor och pressa ned vitlöken. Knäck ned ägget och rör till en smidig smet. Låt stå en halvtimme i kylen och gotta till sig.
Rulla till stora köttbullar och stek på medelhög värme i lite rapsolja.

Enklast möjliga plommonchutney
3 plommon
1 msk rapsolja
1/2 rödlök
3 msk socker
1 msk äppelcidervinäger
svartpeppar
Skär plommonen i bitar, hacka rödlöken. Fräs på medelhög värme tills plommonen börjar mjukna och vätska sig lite. Tillsätt socker och vinäger och låt koka ihop några minuter. Mal över rikligt med svartpeppar.

Mitt hysteriskt utförliga hommousrecept hittar du här.
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera