tag:blogger.com,1999:blog-35128282.post5756000171814436133..comments2023-10-20T12:53:38.628+02:00Comments on Kärlek, mat och folköl: Sju sorters kak-maraton!Gittohttp://www.blogger.com/profile/16925400594009041595noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-35128282.post-85909137336948253562006-12-21T09:51:00.000+01:002006-12-21T09:51:00.000+01:00hm, mammas schackrutor brukar ha lite skarpare rut...hm, mammas schackrutor brukar ha lite skarpare rutor, och de där syltkakorna har för mycket sylt på sig. och ska de inte ha glasyr också (inte för att det är gott - det blir bara alldeles för sött, så där så att det river i halsen - men de brukar ju ha det)? annars var du duktig, du får kanske göra om det nästa år igen (om de smakar gott vill säga). du förstår väl hur stort det är att jag säger det - jag godkänner dig att baka MAMMAS julkakor!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35128282.post-66925168956231425312006-12-20T18:38:00.000+01:002006-12-20T18:38:00.000+01:00Okej att vinet är slut... men whisky då?!? Eller v...Okej att vinet är slut... men whisky då?!? Eller vad du nu har som är alkoholhaltigt.Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35128282.post-38036465960161390672006-12-20T14:59:00.000+01:002006-12-20T14:59:00.000+01:00Mammans julknäcke
Ta lite surdeg, cirka 7 dl ljumm...Mammans julknäcke<br />Ta lite surdeg, cirka 7 dl ljummet vatten (eller lite mer?), 1 pkt jäst, mycket malda brödkryddor, salt, grovt och fint rågmjöl, också lite annat mjöl av vad du har hemma(specialvete, vanligt, dinkel, graham, rågsikt etc.) Blanda till fast deg. Låt jäsa och knåda ut till små bullar som du kavlar ut tunt, sist med kruskaveln på båda sidor. Lägg dem i flera högar på varandra (lätt mjölade med rågmjöl) och låt jäsa lite innan du gräddar dem på heta plåtar i ganska hög värme (får prova dig fram. Ev. får du nagga dem innan om de blåser upp. Låt dem "torka" lite innan du lägger ihop dem.<br />Lätt som en plätt och blir mycket gott! Fast jag brukar tycka att det är ganska jobbigt. Låt inte Magnus äta upp dem.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35128282.post-27924101644874564212006-12-20T13:54:00.000+01:002006-12-20T13:54:00.000+01:00Xtian: Ja, jag var oerhört målmedveten i mitt baka...Xtian: Ja, jag var oerhört målmedveten i mitt bakande. Har ett lätt autistiskt drag ibland som hjälper mig att fokusera på uppgiften. :)<br /><br />Slavdrivarmamma: Jag har nötchokladrutorna kvar också! Och hade du nått jäkla recept på julknäcktet eller?Gittohttps://www.blogger.com/profile/16925400594009041595noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35128282.post-37320853535415781462006-12-20T13:47:00.000+01:002006-12-20T13:47:00.000+01:00Bra jobbat Margit! Nu kanske du slutar tjata på mi...Bra jobbat Margit! Nu kanske du slutar tjata på mig att jag måste äta kakor också. Jag glömde tala om att jag alltid penslar schackrutorna med ägg och strör över en aning strösocker så att de blir glansiga. Jag antar att dina bröder överlever ändå. Och nu blir det säkert en hel del över som Marcus kan ta med till Lund - han kan väl bjuda på kakkalas. Nu har du bara knäckebröden kvar!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35128282.post-84752653294713769662006-12-20T11:50:00.000+01:002006-12-20T11:50:00.000+01:00Otroligt coolt och roligt på samma gång. Gillar pa...Otroligt coolt och roligt på samma gång. Gillar pausen 15.30 där du mejlar, tar hand om en smärre bilolycka och telefonerar. För att sedan oförhappandes fortsätta med med kakbaket. Snacka om att ha målfokusering(för att använda trist klyschord från projektledare).<br /><br />Vi skulle ha svårt att äta 7 sorters kakor(eller nja...) än mindre baka dom...<br /><br />Uppåkrakaka? Från Uppåkra i Skåne? eller var då ifrån?<br /><br />Lots o' love.<br /><br />/Redaktionen FFLXtianhttps://www.blogger.com/profile/15815934485621894346noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35128282.post-14823344960641345952006-12-20T11:29:00.000+01:002006-12-20T11:29:00.000+01:00jonas: GI är en styggelse på julbordet. En gång om...jonas: GI är en styggelse på julbordet. En gång om året måste man få svina loss på¨allt onyttigt!<br /><br />jessica: Vinet är slut dessvärre...<br /><br />kinna: Ja, fast nu är jag helt trött på kakor, dessutom utan att ha ätit en enda!<br /><br />Andreas: Tack!<br /><br />Anja: Du är mer än välkommen att gästblogga om ukrainsk mat, det vore jättekul.Gittohttps://www.blogger.com/profile/16925400594009041595noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35128282.post-74987122971330095212006-12-20T10:42:00.000+01:002006-12-20T10:42:00.000+01:00He-he, du är inte bara duktig, men också rolig!
P...He-he, du är inte bara duktig, men också rolig! <br />Pratade med din bror i lördags då vi skrev vår tenta. Han sa att du hade bett honom att gästblogga om jap. mat någon gång! Det skulle vara intressant! Behöver du någon gästbloggare om ukrainsk mat så vet du var jag finns :)Anja Allvinhttps://www.blogger.com/profile/18132363291136957702noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35128282.post-39308021291312974462006-12-20T10:22:00.000+01:002006-12-20T10:22:00.000+01:00Det här var det roligaste jag läst på mycket, myck...Det här var det roligaste jag läst på mycket, mycket länge.Andreashttps://www.blogger.com/profile/15576963382137650250noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35128282.post-54534269819028310532006-12-20T10:13:00.000+01:002006-12-20T10:13:00.000+01:00Imponerande! Håller med att det inte är så kul med...Imponerande! Håller med att det inte är så kul med själva bakningen, men resultatet är gott.=)Kinna Jonssonhttps://www.blogger.com/profile/03371326021986922712noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35128282.post-70426790032868779042006-12-20T10:05:00.000+01:002006-12-20T10:05:00.000+01:00Schackrutor med TRE x TRE rutor? Okej, ge mig ett ...Schackrutor med TRE x TRE rutor? Okej, ge mig ett glas vin också ;).Jessicahttps://www.blogger.com/profile/15132049392554019770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35128282.post-50342344804057591882006-12-20T09:28:00.000+01:002006-12-20T09:28:00.000+01:00Mycket imponerande. Själv bidrar jag med ett par s...Mycket imponerande. Själv bidrar jag med ett par sillinläggningar till julbordet hos la familia i Hälsingland. Fadren har GI-dietat sig och tycker att det blir så tröstlöst att lägga in sill själv, eftersom det är så mycket socker i.Jonas Bergrothhttps://www.blogger.com/profile/02231724383674746197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35128282.post-458401807864816222006-12-19T23:24:00.000+01:002006-12-19T23:24:00.000+01:00Pelle: knappast, jag är långt ifrån en supermännis...Pelle: knappast, jag är långt ifrån en supermänniska!<br /><br />Och ja, jag svär mer och mer ju längre ned i kakträsket jag sjunker.<br /><br />Vore jag du så skulle jag bjuda på rådjur till nyår (eller ännu hellre skita i det hela och komma till kalmar). Vad du ska bjuda på beror rätt mycket på vilka styckdelar det är. Mejla mig, Pelle!<br /><br />evamari: Varsågod! Det är precis den känslan jag vill skapa med min blogg. Nu ska jag ligga och pösa nöjt hela kvällen!<br /><br />Anne: gör inte om det. Jag är helt urblåst i hjärnan...Gittohttps://www.blogger.com/profile/16925400594009041595noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35128282.post-30218123513446647792006-12-19T22:30:00.000+01:002006-12-19T22:30:00.000+01:00Väldigt imponerande :) Inte SÅ sugen på att göra o...Väldigt imponerande :) Inte SÅ sugen på att göra om bedriften i mitt kök ska jag erkänna. :)Annehttps://www.blogger.com/profile/18224478760304481724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35128282.post-30321718469690197072006-12-19T21:59:00.000+01:002006-12-19T21:59:00.000+01:00Tack Margit! Din blogg har verkligen fått mig suge...Tack Margit! Din blogg har verkligen fått mig sugen på att börja härja i köket.lat och oduglighttps://www.blogger.com/profile/16496273328878279952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-35128282.post-90822693408759129972006-12-19T21:45:00.000+01:002006-12-19T21:45:00.000+01:00oj! du är verkligen en supermänniska margit!
är de...oj! du är verkligen en supermänniska margit!<br />är det bara jag eller blir det mer och mer svordomar ju längre inlägget blir? :)<br />jag har nu laddat upp med kött till nyåret, älg och vildsvinsfile har jag, tror du att det funkar att köra tillsammans, typ lite B/W sådär? eller ska man bara ta ena?<br />tänkte bjuda min vän på middag och vill ju inte göra fel :)<br /><br />du skriver så bra, det är så roligt att läsa!! :)Anonymousnoreply@blogger.com